
Ingredienser:
- Valfritt antal kokta ägg
- 1 sats tare (se recept på tare här )
- 2 stjärnanis
Om du bara ska göra ett fåtal ägg kan du halvera satsen tare. Den använda taren kan man koka om sen, den funkar även toppen till andra rätter eller att spara till kommande marineringar.
Zuke tamago MARINERADE ÄGG
RECEPT
Japanskt på menyn. Marinera skalade kokta ägg för att ge dem ytterligare smak. Ät som de är eller använd som garnityr på ris- och nudelrätter, eller varför inte med kokt ris och nori som nattamat.
Ingredienser:
- Valfritt antal kokta ägg
- 1 sats tare (se recept på tare här )
- 2 stjärnanis
Om du bara ska göra ett fåtal ägg kan du halvera satsen tare. Den använda taren kan man koka om sen, den funkar även toppen till andra rätter eller att spara till kommande marineringar.
Gör så här:
- Gör taren och lägg i stjärnanisen. Använder du sparad tare kan du värma upp den ihop med stjärnanisen. Häll sås och stjärnanis i en skål och låt svalna.
- Skala äggen och låt dem ligga i taren 1 timme i rumstemperatur. Vänd äggen och marinera ytterligare 1 timme. Nu är de redo att ätas men de kan marinera upp till 2 dygn i kylen, då blir de fastare och brunare med mer smak. Ta ut de marinerade äggen ur kylen i god tid så att de tempereras före servering.