Nudlar, ingefära, svamp buljong mm i en skål
Ingredienser:

4 PORTIONER

 

FÖRSLAG PÅ TOPPING 

Shio ramen RAMEN MED SALT

RECEPT

Japanskt på menyn. Nudlar med japansk buljong och god topping av kycklingfilé, ägg, salladslök och rayu.

Ingredienser:

4 PORTIONER

 

FÖRSLAG PÅ TOPPING 

Gör så här:
  1. Värm buljongen i en kastrull och smaksätt med salt och fisksås. 
  2. Koka upp vatten i en stor separat kastrull och koka nudlarna 1–1 ½ minut kortare tid än anvisningen på förpackningen, eftersom de sen fortsätter att tillagas i den varma buljongen. Häll av nudlarna i sil och skaka av vattnet ordentligt. 
  3. Koka upp buljongen och häll den i 4 varma skålar. Lägg försiktigt i nudlarna. 
  4. Lägg på topping som kyckling, ägg, salladslök och rayu. 

Tips! Du kan värma nudelskålarna genom att hälla varmt vatten i dem.

Japansk comfort food

Författare: Saori Ichihara

Förlag: Natur & Kultur 

Fotograf: Ylva Sundgren

I förordet till Japansk comfort food skriver Saori Ichihara: 
”Denna bok är för dig som är nyfiken på det japanska köket och som vill få in de japanska smakerna i dina vardagliga måltider, men den passar även dig som vill ta dina japanska favoriträtter till nästa nivå med hjälp av mina små tips.”

 Saori Ichihara är född och uppvuxen i Japan, där hon även jobbade som kock på olika restauranger i Kyoto, Osaka och Tokyo. I Sverige jobbade Saori på flera restauranger innan hon blev kökschef på egna Ichi, som fokuserade på nordiskjapansk mat. 2015 kom hon på tredjeplats i Årets kock och 2017 blev hon vald till Sveriges bästa kvinnliga kock av Stella.