
Ingredienser:
4 PORTIONER
- 240 g valfria torkade nudlar eller 280 g färska
- 5 dl kycklingbuljong
(se recept här ur samma kokbok) - 2 tsk salt 1 msk fisksås
FÖRSLAG PÅ TOPPING
- 2 kycklingfiléer från buljongkokningen, skivade och uppvärmda
- 4 marinerade eller kokta ägg
(se recept på marinerade ägg här och recept på kokta ägg här) - 2 salladslökar, strimlade yuzu kosho och/eller taberu rayu
(se recept på taberu rayu här)
Shio ramen RAMEN MED SALT
RECEPT
Japanskt på menyn. Nudlar med japansk buljong och god topping av kycklingfilé, ägg, salladslök och rayu.
Ingredienser:
4 PORTIONER
- 240 g valfria torkade nudlar eller 280 g färska
- 5 dl kycklingbuljong
(se recept här ur samma kokbok) - 2 tsk salt 1 msk fisksås
FÖRSLAG PÅ TOPPING
- 2 kycklingfiléer från buljongkokningen, skivade och uppvärmda
- 4 marinerade eller kokta ägg
(se recept på marinerade ägg här och recept på kokta ägg här) - 2 salladslökar, strimlade yuzu kosho och/eller taberu rayu
(se recept på taberu rayu här)
Gör så här:
- Värm buljongen i en kastrull och smaksätt med salt och fisksås.
- Koka upp vatten i en stor separat kastrull och koka nudlarna 1–1 ½ minut kortare tid än anvisningen på förpackningen, eftersom de sen fortsätter att tillagas i den varma buljongen. Häll av nudlarna i sil och skaka av vattnet ordentligt.
- Koka upp buljongen och häll den i 4 varma skålar. Lägg försiktigt i nudlarna.
- Lägg på topping som kyckling, ägg, salladslök och rayu.
Tips! Du kan värma nudelskålarna genom att hälla varmt vatten i dem.