
Ingredienser:
1 Liter
- 700 g kycklinglårfilé med skinn och utan ben, alternativt urbenad kycklingsteak
- 2 liter vatten
- 2 vitlöksklyftor, skivade
- 6 tunna skivor ingefära
- 2 bitar kombu à 10 cm
- 5 torkade shiitakesvampar, brutna i halvor
- 2 ½ tsk salt
Kycklingbuljong Grundrecept
RECEPT
Japanskt på menyn. Ramen är väldigt gott, men ibland kan det kännas som ett för stort projekt att göra hemma. Den här enkla grundbuljongen funkar för att göra en enklare variant på hemmaramen som inte kräver att du lägger massa timmar på att koka en stor kastrull buljong, eller att du måste ta hand om kycklingskrov.
Ingredienser:
1 Liter
- 700 g kycklinglårfilé med skinn och utan ben, alternativt urbenad kycklingsteak
- 2 liter vatten
- 2 vitlöksklyftor, skivade
- 6 tunna skivor ingefära
- 2 bitar kombu à 10 cm
- 5 torkade shiitakesvampar, brutna i halvor
- 2 ½ tsk salt
Gör så här:
- Lägg alla ingredienser förutom kycklingen i en stor kastrull. Koka upp.
- Medan du väntar på att det ska koka kollar du kycklinglårfiléerna. Om de är ojämna eller har tjockare delar kan du skära ett snitt i dem så de öppnar upp sig och tillagningen blir så jämn som möjligt.
- När vätskan i kastrullen kokar ordentligt lägger du i alla filéerna så de inte hamnar på varandra. Vänta tills vätskan börjar sjuda igen, stäng sen av värmen och sätt på locket. Låt stå cirka 40 minuter i rumstemperatur.
- Lyft ur kycklingen, koka upp lagen och skumma av. Passera genom sil.
- Nu har du en elegant kycklingbuljong och även saftigt tillagad kyckling som du kan använda till olika varianter av ramen.