Bowl med halstrad lax, sesammajonnäs och syrlig gurksallad Trendig men ändå enkel och lite guldkantad vardagsmat. Ris, lax och gurksallad serverat i djupa skålar med majonnäs, salladslök, ärtskott och mycket annat gott på och till.
Asiatiska köttbullar i röd curry med ris Köttbullar i magiskt god curry som serveras med ris. Toppade med cashewnötter, koriander och limeklyftor. Guldkant på vardagsmaten och bra som matlåda.
Krispig Fisktaco med ingefära och rödkålsslaw Färdigpanerad fisk är poppis hos alla barn vi känner och med smakrik rödkålsslaw och söt mango har vi en ny utmanare till fredagstacon. Skulle du vilja ha en vegovariant så tycker vi att stekt grillost eller halloumi blir väldigt gott ihop med den här rödkålsslawn.
Black bean burger med morotshummus När vegoburgaren blev standard på våra midsommarfiranden ... vi tror den beskrivningen kan räcka. Ska du bara göra en enda sorts vegoburgare (som även fungerar fint som biffar eller bollar), gör de här!
Ramensoppa i termos Det är härligt med varm lunchmat - underbart att ta med sig på lunchpromenaden om vädret tillåter. Gör i ordning alla tillbehör i en matlåda. Koka upp buljongen och ta med i en termos att hälla över nudlarna precis när du ska äta.
Tuna melt med sötpotatis Billigt och snabbt är ett vinnande koncept. Sötpotatisen blir klar på bara några minuter i mikron och en tonfiskburk har man ofta hemma. Röran går att variera hur lätt som helst, byt tex ut tonfisken mot räkor eller skinka. Kom ihåg att citronen och kaprisen spelar en balanserande roll gentemot den söta rotfrukten.
Muffins med indiska kryddor I Sverige använder vi traditionellt indiska kryddor i bullar och pepparkakor. De passar även mycket bra i bananmuffins.
Citronkyckling med crazy greens Här lagas vårens kyckling i citron och serveras med riven blomkål. Den blir som fluffig couscous. Vi blandar i russin och pistasch och massor av örter. Det kan ätas både till vardag och fest.
Solsoppa Det här är en version av Tempelsoppa som är gjord efter samma principer, men har jobbat sig uppåt från Tempelsoppans pandanivå, där inget motstånd överhuvudtaget finns, till något mer solgult och stunsigt.
Kycklingbullar med het sås från Afrika Smakrika kycklingbullar från Benin. Helt klart en av barnens favoriträtter. Forma och stek kycklingköttbullarna direkt eller låt färsblandningen stå till sig i 1–2 timmar innan du formar bollarna – då hinner smakerna utvecklas.