Ägg, glaseringssås och umamiolja på japanskt vis serveringsklara
Ingredienser:

Ägg

Yude Tamago Kokt ägg

RECEPT

Japanskt på menyn. Kokta ägg kan serveras på många olika sätt. Till nudlar och marinerade exempelvis. Här ett grundrecept hur du kokar dem.

Ingredienser:

Ägg

Gör så här:

Koka äggen genom att lägga dem i kokande vatten. Lägg i äggen försiktigt och justera värmen så det sjuder ordentligt. 

Koka äggen cirka 7 minuter beroende på storlek. Är äggen rumstempererade kan du koka dem ½–1 minut kortare. 

Tänk på att temperaturen i vattnet alltid går ner när du tillagar flera ägg samtidigt, så då kan det ta längre tid. 

Japansk comfort food

Författare: Saori Ichihara

Förlag: Natur & Kultur 

Fotograf: Ylva Sundgren

I förordet till Japansk comfort food skriver Saori Ichihara: 
”Denna bok är för dig som är nyfiken på det japanska köket och som vill få in de japanska smakerna i dina vardagliga måltider, men den passar även dig som vill ta dina japanska favoriträtter till nästa nivå med hjälp av mina små tips.”

 Saori Ichihara är född och uppvuxen i Japan, där hon även jobbade som kock på olika restauranger i Kyoto, Osaka och Tokyo. I Sverige jobbade Saori på flera restauranger innan hon blev kökschef på egna Ichi, som fokuserade på nordiskjapansk mat. 2015 kom hon på tredjeplats i Årets kock och 2017 blev hon vald till Sveriges bästa kvinnliga kock av Stella.