Våra aktiviteter

Gå kurser gratis!

Vi är stolta över att kunna presentera en stor bredd i vårt kursutbud med flera spännande nyheter och en del uppskattade favoriter. Som medlem i Diabetes Stockholm, tidigare Storstockholms Diabetesförening, är många av våra kurser gratis. Andra kan du som är medlem gå till rabatterat pris.

Person i publikhav räcker upp handen
föräldraträff

Utveckla din kompetens med hjälp av våra kurser som leds av experter! Vi är Sveriges största diabetesutbildare med över 1 000 deltagare varje år. Du är också välkommen på våra föreläsningar och caféträffar.

Diabeteskurser

På uppdrag av Region Stockholm erbjuder Diabetes Stockholm egenvårdsutbildningar om diabetes. Våra kurser leds av läkare, diabetessjuksköterskor, dietister och samtalscoacher.

Vem kan gå kursen? Alla som har diabetes eller är anhörig till någon som har diabetes och vill få ökad kunskap eller träffa andra med diabetes är välkomna.

Vårt kursutbud varierar från termin till termin men oftast har vi några favoriter som återkommer. Nedan kan du läsa om några av de aktiviteter som brukar ingå i vårt basutbud.

Grundkurs om diabetes typ 2

Denna populära kurs om typ 2 diabetes passar både för den som är ny med typ 2 men även den som haft det länge men behöver en uppdatering om vad man själv kan göra för att nå ett bra blodsocker.

Kolhydraträkning för dig med diabetes typ 1

Kolhydraträkning är ett populärt verktyg för att bestämma hur mycket insulin man behöver ta till en viss måltid. Ju mer kolhydrater man äter, desto mer insulin behöver man. Många med typ 1-diabetes använder sig av kolhydraträkning för att dosera sitt måltidsinsulin, i denna kurs får du praktisk kunskap som du själv kan applicera för att börja med kolhydraträkning.

Diabetes och magen

Många med diabetes kan få problem med magen och ibland är det svårt att få rätt hjälp från sjukvården. På denna kurs får du experthjälp av Per Hellström som är professor i mag- och tarmkanalens sjukdomar. Han hjälper dig med vad du ska ta upp med din läkare så att du får rätt hjälp.

En av våra kursledare

Porträtt Liselott Adsjö

Liselott Adsjö, KBT- och parterapeut

Talking Wellness

Liselott är utbildad KBT-terapeut, specialkompetens inom anhörigterapi, Par- och familjeterapeut. Hon har själv många års egen erfarenhet som mamma till en, idag vuxen, son med diabetes. Hon har även lång och gedigen erfarenhet av att möta både individer, familjer och grupper för terapeutiska samtal. 

Gör som Anita, gå en kurs om diabetes!

På uppdrag av Region Stockholm erbjuder Diabetes Stockholm, tidigare SSDF, egenvårdsutbildningar om diabetes. Våra kurser leds av läkare, diabetessjuksköterskor, dietister och samtalscoacher. Många av kurserna arrangeras digitalt.