Zucchinisallad med curry och lime utbredd på ett fat
Ingredienser:

4 PORTIONER som tillbehör  

  • 1 zucchini (ca 350 g) 
  • 2–3 msk fin olivolja 
  • 2 tsk gul curry 
  • 2 lime, finrivet skal 
  • 1 rödlök, 
  • finhackad flingsalt  

 

Zucchinisallad, curry och lime

RECEPT

En tillbehörssallad med fin färg och bra användningssätt om du vill addera lite zucchini till en måltid.

Ingredienser:

4 PORTIONER som tillbehör  

  • 1 zucchini (ca 350 g) 
  • 2–3 msk fin olivolja 
  • 2 tsk gul curry 
  • 2 lime, finrivet skal 
  • 1 rödlök, 
  • finhackad flingsalt  

 

Gör så här:
  1. Hyvla zucchinin tunt på mandolin och lägg ut på stort fat eller tallrik. 
  2. Ringla över olivolja, pudra över curry och toppa med limeskal och rödlök. Salta. 
  3. Servera som tillbehör eller enkel förrätt.

 

Smaker: Örter och kryddor

Författare: Tommy Myllymäki

Fotografi: Charlie Drevstam

Förlag: Natur och Kultur

I Smaker: örter och kryddor lägger Tommy Myllymäki fokus på smaksättningen. Att med hjälp av kryddor och örter hitta det bästa smakerna att lyfta rätterna med. "Det här är ett försök att kondencera en del av det jaglärt mig om smak och smaksättning, om kryddor och örter, till en väldigt praktisk samling recept utan onödiga omvägar och krusiduller. Min förhoppning är att du har kul med matlagningen, att du vågar testa lite nya smakkombinationer och att du inspireras till att växa i köket."

 

Ur Leva med diabetes nr 1-25