
Ingredienser:
4 PORTIONER som tillbehör
- 1 zucchini (ca 350 g)
- 2–3 msk fin olivolja
- 2 tsk gul curry
- 2 lime, finrivet skal
- 1 rödlök,
- finhackad flingsalt
Zucchinisallad, curry och lime
RECEPT
En tillbehörssallad med fin färg och bra användningssätt om du vill addera lite zucchini till en måltid.
Ingredienser:
4 PORTIONER som tillbehör
- 1 zucchini (ca 350 g)
- 2–3 msk fin olivolja
- 2 tsk gul curry
- 2 lime, finrivet skal
- 1 rödlök,
- finhackad flingsalt
Gör så här:
- Hyvla zucchinin tunt på mandolin och lägg ut på stort fat eller tallrik.
- Ringla över olivolja, pudra över curry och toppa med limeskal och rödlök. Salta.
- Servera som tillbehör eller enkel förrätt.
Prova gärna receptet på Carpaccio på lax, passionsfrukt, mynta, sumak och korianderfrön eller på Torsk, brynt smör, soja, citrongräs, ingefära och sesam ur samma bok.