Ingredienser:
2 portioner
- 6 dl vatten
- 100 g valfri svamp, hackad
- 1 msk misopasta eller 1 grönsaksbuljongtärning
- 2-3 cm ingefära, riven
- 1 vitlöksklyfta
- 0,5-1 tsk chiliflakes
- 1 tsk sesamolja
- 200 g kokta nudlar, gärna sobanonudlar
- 2 kokta ägg, gärna med krämig gula
- 1 salladslök, tunt skivad
- 2 dl sockerärtor eller frysta gröna ärtor
- Ev färsk koriander och lime
Ramensoppa i termos
RECEPT
Det är härligt med varm lunchmat - underbart att ta med sig på lunchpromenaden om vädret tillåter. Gör i ordning alla tillbehör i en matlåda. Koka upp buljongen och ta med i en termos att hälla över nudlarna precis när du ska äta.
Ingredienser:
2 portioner
- 6 dl vatten
- 100 g valfri svamp, hackad
- 1 msk misopasta eller 1 grönsaksbuljongtärning
- 2-3 cm ingefära, riven
- 1 vitlöksklyfta
- 0,5-1 tsk chiliflakes
- 1 tsk sesamolja
- 200 g kokta nudlar, gärna sobanonudlar
- 2 kokta ägg, gärna med krämig gula
- 1 salladslök, tunt skivad
- 2 dl sockerärtor eller frysta gröna ärtor
- Ev färsk koriander och lime
Gör så här:
- Mät upp vattnet i en kastrull och lägg i svamp, misopasta, ingefära, vitlök, chiliflakes och sesamolja. Koka upp buljongen och häll den i en termos.
- Lägg nudlar, skalade och delade ägg, salladslök och sockerärtor i två matlådor eller burkar med lock. Ta ev med hackad koriander och lime.
- Häll buljongen i lådorna när det är dags att äta.
- Toppa ev. med koriander och pressad lime.
Prova gärna receptet på Tuna melt med sötpotatis ur samma kokbok.