Ramensoppa med grönt och ägghalvor i lunchlåda
Ingredienser:

2 portioner

  • 6 dl vatten
  • 100 g valfri svamp, hackad
  • 1 msk misopasta eller 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2-3 cm ingefära, riven
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5-1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk sesamolja
  • 200 g kokta nudlar, gärna sobanonudlar
  • 2 kokta ägg, gärna med krämig gula
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 2 dl sockerärtor eller frysta gröna ärtor
  • Ev färsk koriander och lime

Ramensoppa i termos

RECEPT

Det är härligt med varm lunchmat - underbart att ta med sig på lunchpromenaden om vädret tillåter. Gör i ordning alla tillbehör i en matlåda. Koka upp buljongen och ta med i en termos att hälla över nudlarna precis när du ska äta.

Ingredienser:

2 portioner

  • 6 dl vatten
  • 100 g valfri svamp, hackad
  • 1 msk misopasta eller 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2-3 cm ingefära, riven
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5-1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk sesamolja
  • 200 g kokta nudlar, gärna sobanonudlar
  • 2 kokta ägg, gärna med krämig gula
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 2 dl sockerärtor eller frysta gröna ärtor
  • Ev färsk koriander och lime
Gör så här:
  1. Mät upp vattnet i en kastrull och lägg i svamp, misopasta, ingefära, vitlök, chiliflakes och sesamolja. Koka upp buljongen och häll den i en termos.
  2. Lägg nudlar, skalade och delade ägg, salladslök och sockerärtor i två matlådor eller burkar med lock. Ta ev med hackad koriander och lime. 
  3. Häll buljongen i lådorna när det är dags att äta. 
  4. Toppa ev. med koriander och pressad lime. 

Prova gärna receptet på Tuna melt med sötpotatis ur samma kokbok.

Ur Laga lunch på typ 4 minuter

Författare: Sara Bergner

Foto: Ulf Huett

Förlag: Nordstedts