Tuna melt med sötpotatis på en tallrik
Ingredienser:

2 portioner

  • 4 små sötpotatisar eller 2 stora
  • 1 burk tonfisk i vatten (200g)
  • 1 liten rödlök, hackad
  • 1/2 chili, hackad, eller 1 tsk tabasco
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk kapris
  • 1/2 citron
  • salt
  • 1,5 dl riven ost

Tuna melt med sötpotatis

RECEPT

Billigt och snabbt är ett vinnande koncept. Sötpotatisen blir klar på bara några minuter i mikron och en tonfiskburk har man ofta hemma. Röran går att variera hur lätt som helst, byt tex ut tonfisken mot räkor eller skinka. Kom ihåg att citronen och kaprisen spelar en balanserande roll gentemot den söta rotfrukten.

Ingredienser:

2 portioner

  • 4 små sötpotatisar eller 2 stora
  • 1 burk tonfisk i vatten (200g)
  • 1 liten rödlök, hackad
  • 1/2 chili, hackad, eller 1 tsk tabasco
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk kapris
  • 1/2 citron
  • salt
  • 1,5 dl riven ost
Gör så här:
  1. Gör hål med en gaffel i sötpotatisen. Tillaga den i mikro i ca 3 minuter på högsta effekt. Öka tiden till ca 5 minuter om du har två stora sötpotatisar.
  2. Låt tonfisken rinna av och blanda med lök, chili, majonnäs, kapris, rivet citronskal och citronsaft. Smaka av med salt.
  3. Ta potatisen ur mikron och skär kryss i den. Tryck till så du får en öppning - var försiktig, potatisen är väldigt varm. Fyll på med röra och toppa med ost. 
  4. Kör i mikron i 30 sekunder tills osten smält.
  5. Servera ev. med strimlad kål och rucola som du pressat lite citronsaft över och smakat av med salt. 

Prova gärna receptet på Ramensoppa i termos ur samma kokbok.

Ur Laga lunch på typ 4 minuter

Författare: Sara Bergner

Foto: Ulf Huett

Förlag: Nordstedts