
Ingredienser:
- 1 röd chili
- 3 schalottenlökar
- 3 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 1 msk korianderfrön
- 1 msk fänkålsfrön
- 8 dl tomatjuice
- 2 dl vatten
- 3 dl kokta gröna linser
- salt
- 2-3 msk citronjuice
- 6-8 stjälkselleriblad/färsk koriander till topping
Kryddig tomatsoppa med linser och koriander
RECEPT
Få saker kan, väl tillagad smaka så underbart som tomatsoppa. Full med fibrer och hälsosamma ämnen är den här soppan också.
Ingredienser:
- 1 röd chili
- 3 schalottenlökar
- 3 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 1 msk korianderfrön
- 1 msk fänkålsfrön
- 8 dl tomatjuice
- 2 dl vatten
- 3 dl kokta gröna linser
- salt
- 2-3 msk citronjuice
- 6-8 stjälkselleriblad/färsk koriander till topping
Gör så här:
- Dela chilin på hälften och skär ut kärnorna.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Stek på medelhög värme i olivolja, utan att ge färg, 1-2 minuter.
- Tillsätt koriander- och fänkålsfrön och fortsätt steka någon minut.
- Tillsätt tomatjuice och vatten, koka upp och låt sjuda i 20 minuter.
- Tillsätt linserna.
- Smaka av med salt och citronjuice, värm upp och toppa med stjälkselleriblad.
Ur "Happy food 2.0"
Foto: David Loftus
Författare: Niklas Ekstedt & Henrik Ennart
Foto: David Loftus
Förlag: Bookmark förlag (2018)
Vägen till lycka går...genom magen såklart! Det menar i alla fall författarna bakom boken Happy Food 2.0, Niklas Ekstedt och Henrik Ennart. De vill inte bara lära läsarna att laga god mat, utan även upplysa om allt runt omkring.