Linssoppa i glasburk som en person håller i och rör om i
Ingredienser:

1 portion

  • 1 tsk kokosolja
  • 1 msk röd currypasta
  • 3 dl lätt kokosmjölk
  • 1/2 tärning hönsbuljong
  • 1 1/2 dl röda linser (torkade)
  • ev. salt

Olgas bästa linssoppa

RECEPT

En soppa som mättar - och supersnabb lösning på en bra lunch

Ingredienser:

1 portion

  • 1 tsk kokosolja
  • 1 msk röd currypasta
  • 3 dl lätt kokosmjölk
  • 1/2 tärning hönsbuljong
  • 1 1/2 dl röda linser (torkade)
  • ev. salt
Gör så här:
  • Värm upp en kastrull med kokosoljan i, tillsätt currypastan och rör runt.
  • Tillsätt kokosmjölken och buljongtärningen och koka upp allt.
  • Lägg i linserna och låt soppan småkoka i 10–15 minuter tills linserna är mjuka.
  • Rör om under tiden då och då.
  • Smaka av med salt.

Protein 28 g • Kolhydrater 64 g • Fett 27 g • Kcal 670 

Ur "Olgas mat"

Författare: Olga Rönnberg

Foto: Kristian Pohl och Frida Wismar

Förlag: Fitnessförlaget

Boken är laddad med rätter som smakar gott och fyller på med näring och energi som gör att du klarar av träning och vardagsliv.

Här finns recept för veckans alla måltider. Frukost, lunch, middag – och mellanmål. Rätterna är snabblagade och näringsberäknade, så att du vet exakt vad du stoppar i dig. Här finns även tips på hur du med små medel får rätterna att passa för hela familjen.

Det finns flera avsnitt om näringsämnen, kalorier, varför du inte ska banta, och hur du bäst planerar dina mål efter din träning. Boken innehåller också matstrategier som kan fungera när du utsätts för frestelser. Du lär dig hur du ska tänka kring kosten på ett sunt och hållbart sätt – enligt Olga Rönnberg, personlig tränare.