
Ingredienser:
4-6 portioner
- 1 gul lök
- 2 msk olivolja eller kokosolja
- 1 tsk torkad ingefära
- 2 tsk kanel
- 2 tsk currypulver
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 1 tsk mald spiskummin
- 1,5 liter buljong, gärna hemgjord
- 800 g krossade tomater
- 2 tsk örtsalt
- 2 dl mandlar
- 8 dl kokta kikärtor
Mandys Marockanska Kikärtssoppa med mandel
RECEPT
Soppa utan gluten, mjölk och socker. Rejält mättande tack vare mandeln och kikärtorna. Gör helst buljongen från grunden, i en stor kastrull.
Ingredienser:
4-6 portioner
- 1 gul lök
- 2 msk olivolja eller kokosolja
- 1 tsk torkad ingefära
- 2 tsk kanel
- 2 tsk currypulver
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 1 tsk mald spiskummin
- 1,5 liter buljong, gärna hemgjord
- 800 g krossade tomater
- 2 tsk örtsalt
- 2 dl mandlar
- 8 dl kokta kikärtor
Gör så här:
- Skala och hacka löken.
- Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme och fräs löken mjuk under omrörning.
- Tillsätt alla kryddor utom salt och stek under omrörning tills de doftar och mörknar i färgen utan att brännas, ca 1 minut.
- Koka upp buljong, tomat och salt.
- Tillsätt de rostade kryddorna och låt sjuda 15 minuter.
- Tillsätt mandlarna och låt koka 7–10 minuter.
- Smaka av med mer salt om det behövs.
- Mixa soppan med stavmixer.
- Tillsätt kikärtorna och låt sjuda ca 3 minuter.
Prova gärna receptet på Köttbullar med pumpapuré, rostad rotselleri och grånkålschips eller på Spenatsmoothie med avokado och citron ur samma bok.