
Ingredienser:
- 600 g hälleflundra
- 2 purjolökar
- 1 msk fänkålsfrön
- 2 kvistar basilika
- 4 msk smör
- 4 msk olivolja
- 1 tsk salt
Grillad hälleflundra med purjolök
RECEPT
Fiskpaket är inte bara smidigt och roligt att laga, utan blir också riktigt gott. Servera gärna direkt i paketen tillsammans med nykokt ris för riktig vildmarkskänsla.
Ingredienser:
- 600 g hälleflundra
- 2 purjolökar
- 1 msk fänkålsfrön
- 2 kvistar basilika
- 4 msk smör
- 4 msk olivolja
- 1 tsk salt
Gör så här:
- Börja med att skära ner hälleflundran i 4 portionsbitar. Skär sedan lagom stora bitar av smörpapper så att man kan göra ett paket av varje fiskbit.
- Skiva purjolöken tunt. Lägg fisken i paketen tillsammans med purjolök, fänkålsfrön, basilika och smör. Ringla över olivolja och lite salt.
- Vik ihop paketen och grilla enligt instruktionerna.
Så grillar du
Använd bara briketter och placera dem i ena halvan av grillen. Starta grillningen när briketterna fått en bra glöd. Placera paketen bredvid glöden på gallret och grilla med stängt lock. Paketen ska tillagas på hög värme i ca 20 minuter. Använd köttermometer för att se att fisken är färdiglagad.
Prova gärna receptet på grillade morötter och lammkotletter ur samma bok.