Krispig fisktaco med ingefära och rödkålsslaw uppdukat i tortillabröd och i skålar
Ingredienser:

4 portioner 

  • Ca 450 g fryst panerad fisk (MSC- eller KRAV-märkt) 
  • 400 g rödkål 
  • 10–15 cm ingefära 
  • 1 dl majonnäs 
  • 1 msk sesamolja 
  • 2 msk sesamfrön 
  • 1 lime, juice 
  • 0,5 gurka 
  • 8 tortillabröd eller libabröd 
  • gröna blad 
  • 2 dl fryst tärnad mango, tinad ev. 1 kruka koriander  

Att ha hemma: 

  • 3 msk japansk soja, 
  • 1 tsk chiliflakes, 
  • rapsolja

Krispig Fisktaco med ingefära och rödkålsslaw

RECEPT

Färdigpanerad fisk är poppis hos alla barn vi känner och med smakrik rödkålsslaw och söt mango har vi en ny utmanare till fredagstacon. Skulle du vilja ha en vegovariant så tycker vi att stekt grillost eller halloumi blir väldigt gott ihop med den här rödkålsslawn.

Ingredienser:

4 portioner 

  • Ca 450 g fryst panerad fisk (MSC- eller KRAV-märkt) 
  • 400 g rödkål 
  • 10–15 cm ingefära 
  • 1 dl majonnäs 
  • 1 msk sesamolja 
  • 2 msk sesamfrön 
  • 1 lime, juice 
  • 0,5 gurka 
  • 8 tortillabröd eller libabröd 
  • gröna blad 
  • 2 dl fryst tärnad mango, tinad ev. 1 kruka koriander  

Att ha hemma: 

  • 3 msk japansk soja, 
  • 1 tsk chiliflakes, 
  • rapsolja
Gör så här:
  1. Hetta upp en panna med olja och stek fisken på medeltemperatur ca 7 minuter på varje sida, eller enligt anvisningarna på förpackningen. 
  2. Hyvla rödkålen med en mandolin eller osthyvel i en skål. Skala och riv ingefäran.
  3. Blanda kålen med ingefära, majonnäs, sesamolja, sesamfrön, limejuice, soja och chiliflakes. 
  4. Skär gurkan i stavar. 
  5. Servera fisken i bröden tillsammans med rödkålsslaw, gröna blad, gurkstavar, mango och eventuellt koriander.

Tid: ca 15 min , Det går såklart utmärkt att pankopanera eller varför inte kokospanera färsk fisk själv, men vill vi ha middag på bordet inom en kvart så vill vi. 

Prova gärna receptet på Black bean burger med morotshummus ur samma kokbok. 

Grönare middagar

Författare: Johanna Andersson och Caroline Wilbois

Foto: Sofia Kallner

Förlag: Norstedts, 2021