
Ingredienser:
10 stycken
Tonfisktartarer
- 10 rispapper
- 3 dl frityrolja
- 200 gram färsk tonfisk
- 1 avokado
- 1 mango, alternativt 250 gram fryst mango
DRESSING
- 2 msk majonnäs
- 1 msk fisksås
- 1 msk soja
- ½ färsk röd chili, finhackad
- 1 msk sesamfrön
TOPPING
- 1 knippe färsk koriander
- 1 citron
Tonfisktartar i friterat rispapper
RECEPT
En förrätt eller ett tilltugg folket kommer slåss om. Jag lovar. Det här är vansinnigt gott och förvånansvärt enkelt att göra!
Ingredienser:
10 stycken
Tonfisktartarer
- 10 rispapper
- 3 dl frityrolja
- 200 gram färsk tonfisk
- 1 avokado
- 1 mango, alternativt 250 gram fryst mango
DRESSING
- 2 msk majonnäs
- 1 msk fisksås
- 1 msk soja
- ½ färsk röd chili, finhackad
- 1 msk sesamfrön
TOPPING
- 1 knippe färsk koriander
- 1 citron
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser till dressingen och ställ åt sidan.
- Skär tonfisk, avokado och mango i små kuber och blanda ihop med dressingen.
- Hetta upp oljan i en kastrull till cirka 150–160 grader och lägg i ett rispapper åt gången. På bara ett par sekunder har du en friterad, ätbar skål!
- Fritera alla rispapper och toppa dem sedan med din tonfisk-, mango- och avokadoröra.
- Toppa med koriander och några droppar citron!
Prova gärna receptet på Rostad tomatsoppa med fetaoströra ur samma bok.