Ingredienser:
2 portioner
- 1 liten rödlök
- 2 morötter
- ½ blomkålshuvud (ca 300 g)
- 1 gul paprika
- 5 dl vatten
- 1 kyckling- eller grönsaksbuljongtärning
- ½–1 tsk malen curry
- ½ msk olivolja
- 10 sötmandlar
- 1 dl havremjölk
- salt och svartpeppar
TILL SERVERING kokta ägghalvor, klippt kryddgrönt, t.ex. krasse
Solsoppa
RECEPT
Det här är en version av Tempelsoppa som är gjord efter samma principer, men har jobbat sig uppåt från Tempelsoppans pandanivå, där inget motstånd överhuvudtaget finns, till något mer solgult och stunsigt.
Ingredienser:
2 portioner
- 1 liten rödlök
- 2 morötter
- ½ blomkålshuvud (ca 300 g)
- 1 gul paprika
- 5 dl vatten
- 1 kyckling- eller grönsaksbuljongtärning
- ½–1 tsk malen curry
- ½ msk olivolja
- 10 sötmandlar
- 1 dl havremjölk
- salt och svartpeppar
TILL SERVERING kokta ägghalvor, klippt kryddgrönt, t.ex. krasse
Gör så här:
Tid 35 minuter
- Skala och hacka löken grovt. Skala och skär morötterna i stora slantar. Skär blomkålen i stora bitar. Ansa och skär paprikan i grova bitar. Lägg alla grönsaker i en kastrull. Häll på vattnet. Smula i buljongtärningen, krydda med curryn och häll i olivoljan. Koka upp och koka sedan på svag värme under lock i cirka 25 minuter tills grönsakerna är mjuka. Låt svalna något om din mixer kräver det.
- Mixa soppan riktigt slät. Hacka mandeln och mixa med havremjölken. Rör ner i soppan. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med kokta ägghalvor och klippt kryddgrönt.
Serverad till lunch i en solgul sopptallrik med ett delat löskokt ägg, är detta happy spring. Fullt med fibrer, polyfenoler, fina proteiner och fetter. Hej alla välvilliga laktobaciller i tarmfloran, här kommer ett skepp lastat med godsaker till just er!