Skål med pumpagröt i och granatäppelkärnor på toppen. Ett granatäpple och sked bredvid.
Ingredienser:

2 portioner

  • 300 g pumpa (eller butternutpumpa), kokt och tärnad
  • 50 g kokossmör (eller 30 g kokosolja)
  • 2 1/4 fet kokosmjölk (ej light)
  • 1 tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljessens. Ej vaniljsocker)
  • 1 nypa salt
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1 näve granatäppelkärnor eller blåbär till servering

Pumpa innehåller mycket av den kraftfulla antioxidanten betakaroten, A-vitamin (som främjar tarmslemhinnan), C-vitamin och E-vitamin. Pumpa innehåller även rikligt med fibrer som stärker mångfalden i tarmfloran.

 

Pumpagröt

RECEPT

Testa pumpagröt för att få en skön känsla i magen och en bra start på dagen! Pumpa innehåller mycket nyttigt som betakaroten, fibrer och vitaminer.

Ingredienser:

2 portioner

  • 300 g pumpa (eller butternutpumpa), kokt och tärnad
  • 50 g kokossmör (eller 30 g kokosolja)
  • 2 1/4 fet kokosmjölk (ej light)
  • 1 tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljessens. Ej vaniljsocker)
  • 1 nypa salt
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1 näve granatäppelkärnor eller blåbär till servering

Pumpa innehåller mycket av den kraftfulla antioxidanten betakaroten, A-vitamin (som främjar tarmslemhinnan), C-vitamin och E-vitamin. Pumpa innehåller även rikligt med fibrer som stärker mångfalden i tarmfloran.

 

Gör så här:
  1. Mixa alla ingredienser utom frukten till en slät puré. Värm gröten försiktigt i en kastrull. Späd ut den med lite mer kokosmjölk om du vill.
  2. Servera gröten varm och strö över granatäppelkärnor eller blåbär.

Ur "FÖRBÄTTRA DIN TARMFLORA, VETENSKAP, TIPS OCH RECEPT"

Författare: Michael Mosley
Recept: Tanya Browski och Clare Bailey
Förlag: Bonnier Fakta

Dr Michael Mosley är vetenskapsjournalist på BBC och läkaren bakom bland annat 5:2 dieten. Nu är han tillbaka med en ny bok om kost, som handlar om tarmfloran och maten som främjar en god bakteriekultur i våra magar.