
Ingredienser:
2 portioner
- 2 skinnfria laxfilébitar (120 g) skurna i stora bitar
- 15 g färsk koriander, bladen grovhackade, plus extra till servering
- 1 vitlöksklyfta, skalad och finriven
- 15 g färsk ingefära, skalad och finriven
- 2 tsk mörk soja eller 1 tsk fisksås
- 2 salladslökar, ansade och tunt skivade
- 1 medelstor färsk röd chilifrukt, finhackad, eller 1/2 –1 tsk krossade chiliflakes
- 2 tsk oliv-, kokos- eller rapsolja
- nymalen svartpeppar
- limeklyftor, till servering
NÄRINGSINNEHÅLL PER PORTION
KALORIER 304
PROTEIN 25 g
KOLHYDRATER 3 g
FETT 21 g
FIBRER 1 g
Laxburgare
RECEPT
Det går snabbt att tillaga enkla fiskburgare. Servera med finhackad röd chili om du gillar hetta. Ett näringsrikt recept med under 400 kalorier.
Ingredienser:
2 portioner
- 2 skinnfria laxfilébitar (120 g) skurna i stora bitar
- 15 g färsk koriander, bladen grovhackade, plus extra till servering
- 1 vitlöksklyfta, skalad och finriven
- 15 g färsk ingefära, skalad och finriven
- 2 tsk mörk soja eller 1 tsk fisksås
- 2 salladslökar, ansade och tunt skivade
- 1 medelstor färsk röd chilifrukt, finhackad, eller 1/2 –1 tsk krossade chiliflakes
- 2 tsk oliv-, kokos- eller rapsolja
- nymalen svartpeppar
- limeklyftor, till servering
NÄRINGSINNEHÅLL PER PORTION
KALORIER 304
PROTEIN 25 g
KOLHYDRATER 3 g
FETT 21 g
FIBRER 1 g
Gör så här:
Preppa 15 minuter
Laga 8 minuter
- Lägg laxbitarna i en matberedare tillsammans med koriander, vitlök, ingefära och soja eller fisksås. Krydda rikligt med svartpeppar och mixa i intervaller till en tjock massa med lite bitar i, den ska inte vara alltför slät.
- Ta upp kniven ur matberedaren och rör ner salladslök och chili. Rulla smeten till två bollar och platta ut dem till burgare.
- Värm oljan i en medelstor stekpanna med nonstick-beläggning och stek burgarna på låg värme i 3–4 minuter på varje sida eller tills de är gyllenbruna och genomstekta.
- Servera med limeklyftor och en blandad sallad.
Vill du prova ett recept till ur boken?
Här hittar du ett på Kardemummadoftande kycklinggryta.