chokladkaka med tofu
Ingredienser:

10 bitar

BOTTEN

  • 10 urkärnade färska dadlar
  • 2 dl cashewnötter
  • 2 msk kakao
  • ½ dl kokosolja
  • 1 krm salt

FYLLNING

  • 100 g vegansk mörk choklad
  • 250 g naturell fast tofu
  • ½ dl kakao
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt

TOPPING

  • 10 urkärnade färska dadlar
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 msk kakao
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl cashewnötter
  • flingsalt

Tid 40 min + 1 tim i kylen.

Chokladkaka med tofu

RECEPT

Överraska med en chokladkaka med tofu!

Ingredienser:

10 bitar

BOTTEN

  • 10 urkärnade färska dadlar
  • 2 dl cashewnötter
  • 2 msk kakao
  • ½ dl kokosolja
  • 1 krm salt

FYLLNING

  • 100 g vegansk mörk choklad
  • 250 g naturell fast tofu
  • ½ dl kakao
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt

TOPPING

  • 10 urkärnade färska dadlar
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 msk kakao
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl cashewnötter
  • flingsalt

Tid 40 min + 1 tim i kylen.

Gör så här:
  1. Mixa dadlar, nötter, kakao, kokosolja och salt i en matberedare monterad med kniv. Mixa till en formbar massa. Klä en springform, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Tryck ut massan i botten på formen. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
  2. Bryt eller hacka chokladen i bitar och smält över vattenbad eller i mikro. Torka av tofun och skär den i bitar. Mixa choklad, tofu, kakao, vatten och salt
  3. slätt i matberedaren. Häll fyllningen ovanpå botten och låt stå i kylen minst 1 tim.
  4. Topping: Mixa dadlar, kokosmjölk, kakao, vatten och salt till en slät kräm i matberedaren. Rosta nötterna i en torr het stekpanna tills de fått färg. Rör om hela tiden, de bränns lätt. Låt nötterna svalna något och hacka dem grovt. Bred toppingen över kakan och strö över cashewnötter och flingsalt.

Prova gärna

även receptet på Melanzane alla parmigiana grytan ur samma bok, eller Quinoakroketter med pistagenötter och chèvre.

Ur VÅR KOKBOK VEGO

Förlag: Coop och Norstedts, Foto: Coop, Redaktion: Sara Begner, Danielle Brookes.⁠