susanne nordlander

Susanne Nordlander får årets Diabetespris!

NYHET

Diabetes Stockholm delar årligen ut ett Diabetespris på 10 000 kronor. Nomineringarna kommer från personer som själva lever med diabetes. I år gick priset till Susanne Nordlander, diabetessjuksköterska på Södersjukhuset.

- Det känns helt fantastiskt, säger Susanne. Framför allt för att det är från patienterna. Motiveringen gör mig tårögd faktiskt. Den är precis så som jag har velat få patienterna att känna.  
Susanne har jobbat som diabetessjuksköterska i 44 år på Södersjukhuset och trivs väldigt bra med sina kollegor.
- Ja, utan dem är man ingenting!
Det som är allra roligast i arbetet är mötet patienterna, säger Susanne.
- Man får träffa så många olika personer, allt mellan 18 och 90 år.  Utvecklingen som har skett diabetesmässigt har också varit väldigt spännande att få följa.
Susanne känner att hon hela tiden får lära sig saker från sina patienter. En bra arbetsdag är när hon känner att patienten hon har träffat har fått det hen behöver och gärna det där lilla extra. Hon tycker det är roligt när patienten även vågar dela med sig av livet, inte bara om det som handlar om diabetes.
Ett särskilt minne vill Susanne dela med sig av. 
- På en diabetesutbildning jag hade var det en patient som sade att jag var hennes längsta relation, bortsett från hennes föräldrar. Det kändes varmt och glädjande. 
 

Motiveringen lyder: 
Susanne Nordlander: En coach som, med sitt till varje situation anpassade bemötande, är värdig att leda ett landslag på rätt väg.
Susanne Nordlander kan med sin enorma kunskap och erfarenhet hittat fram till alla tänkbara olika personlighetstyper. Hon bemöter varje patient just där han eller hon befinner sig i livets alla olika svängar och faser. Hon är kompetent och ständigt uppdaterad, en fast punkt som alltid går att förlita sig på när det behövs som mest. 
Många har haft förmånen att ha Susanne som stöttepelare under de 44 år hon arbetat som diabetessjuksköterska.

Se intervjun med Susanne!