Två skålar med jordgubbsglass respektive mangoglass
Ingredienser:

2 portioner

CHOKLADGLASS MED BANAN OCH JORDNÖTTER

Mixa 2 frysta skalade bananer, ¾ dl jordnötssmör, ½ msk kakao och ½ msk honung. Strö över hackade salta jordnötter vid servering.

 

JORDGUBBSGLASS MED MYNTA

Mixa 250 g frysta jordgubbar, 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt (10 %), 1 msk florsocker och 1 msk finhackad färsk mynta. Smaka eventuellt av med mer florsocker.

 

BLÅBÄRSGLASS MED GREKISK YOGHURT OCH HONUNG

Mixa 250 g frysta blåbär, 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt (10 %) och 1 msk florsocker. Smaka eventuellt av med mer florsocker. Servera med honung ringlad över och hackade rostade hasselnötter.

 

LINGONGLASS MED KARDEMUMMA

Mixa 250 g frysta lingon med 2 dl gräddfil, 1 krm stött kardemumma och 1 msk florsocker. Smaka eventuellt av med mer florsocker. Toppa med några frysta lingon.

 

MANGOGLASS MED ROSTAD KOKOS

Mixa 250 g frysta mangotärningar, 2 frysta skalade bananer, rivet skal av 1 citron, 2 msk  färskpressad citronjuice och 2 dl kokosgrädde. Toppa med rostade kokoschips.

Snabba glassar

RECEPT

Världens enklaste glassar. Bara mixa och sedan njuta direkt. Smältande gott!

Ingredienser:

2 portioner

CHOKLADGLASS MED BANAN OCH JORDNÖTTER

Mixa 2 frysta skalade bananer, ¾ dl jordnötssmör, ½ msk kakao och ½ msk honung. Strö över hackade salta jordnötter vid servering.

 

JORDGUBBSGLASS MED MYNTA

Mixa 250 g frysta jordgubbar, 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt (10 %), 1 msk florsocker och 1 msk finhackad färsk mynta. Smaka eventuellt av med mer florsocker.

 

BLÅBÄRSGLASS MED GREKISK YOGHURT OCH HONUNG

Mixa 250 g frysta blåbär, 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt (10 %) och 1 msk florsocker. Smaka eventuellt av med mer florsocker. Servera med honung ringlad över och hackade rostade hasselnötter.

 

LINGONGLASS MED KARDEMUMMA

Mixa 250 g frysta lingon med 2 dl gräddfil, 1 krm stött kardemumma och 1 msk florsocker. Smaka eventuellt av med mer florsocker. Toppa med några frysta lingon.

 

MANGOGLASS MED ROSTAD KOKOS

Mixa 250 g frysta mangotärningar, 2 frysta skalade bananer, rivet skal av 1 citron, 2 msk  färskpressad citronjuice och 2 dl kokosgrädde. Toppa med rostade kokoschips.

Gör så här:

BANANTIPS

Bananer som börjar bli lite bruna kan du skala och skära i skivor och sedan frysa in. Bara att ta fram och använda när du blir sugen på glass!

(På bilden ser du mangoglass och jordgubbsglass.)

Ur "Det goda livet, maten som gör skillnad för din hälsa"

Författare: Tareq Taylor, Sara Ask

Foto: Helén Pe

Förlag: Bonnier Fakta (2020)

Fokus i kokboken ligger på smak och hälsa, och i det bjuds på informationsavsnitt om smaksinnet, aptit, näringsämnen, matvanor och råvaror – plus en massa recept förstås.

Vill du prova något mer ur samma kokbok?

Här finns recept på Quinoasallad respektive Morotsbiffar