
4 portioner
- 600 g grytbitar av nötkött
- 1 msk vinäger
- 1 msk hackad färsk rosmarin
- 3 stora rödlökar
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 msk tomatpuré
- 2 stora tomater, hackade
- 2 morötter, skivade
- 6 dl köttbuljong eller vatten
- 150 g färska champinjoner
- olja att steka i salt och nymalen svartpeppar
Servera med kokt ris eller risoni och limeklyftor att pressa över.
Mustig Biffgryta från Elfenbenskusten
RECEPT
Afrikansk Beef Sokossoko. Kött, grönsaker och champinjoner som puttrar ihop med mycket rödlök på slutet. Mycket smak och otroligt gott.
4 portioner
- 600 g grytbitar av nötkött
- 1 msk vinäger
- 1 msk hackad färsk rosmarin
- 3 stora rödlökar
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 msk tomatpuré
- 2 stora tomater, hackade
- 2 morötter, skivade
- 6 dl köttbuljong eller vatten
- 150 g färska champinjoner
- olja att steka i salt och nymalen svartpeppar
Servera med kokt ris eller risoni och limeklyftor att pressa över.
-
Skär köttet i munsbitar och lägg dem i en bunke. Häll i vinägern, salta och peppra och tillsätt hälften av rosmarinen. Marinera köttet i 30 minuter.
-
Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet i omgångar tills det fått fin färg. Ta sedan upp köttet.
-
Skala alla rödlökar och hacka två av dem. Stek dem en stund tillsammans med vitlök och ingefära i samma panna. Tillsätt resten av rosmarinen och tomatpurén och fräs en stund till.
-
Lägg i tomater, grytbitar och morötter, och häll över buljong eller vatten. Låt koka under lock i 30 minuter.
-
Tillsätt champinjonerna och den hela löken och låt puttra i ytterligare 20 minuter.
-
Smaka av med salt och peppar
Som vanligt får du anpassa mängden kolhydrater efter eget tycke.