muffins
Ingredienser:

12 muffins

  • 3 väldigt mogna bananer
  • 3/4 dl rapsolja
  • 2 msk honung
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk kardemumma
  • ½ tsk ingefära
  • 1 krm salt
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl, rågsikt eller grahamsmjöl
  • 1 dl havregryn

Muffins med indiska kryddor

RECEPT

I Sverige använder vi traditionellt indiska kryddor i bullar och pepparkakor. De passar även mycket bra i bananmuffins.

Ingredienser:

12 muffins

  • 3 väldigt mogna bananer
  • 3/4 dl rapsolja
  • 2 msk honung
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk kardemumma
  • ½ tsk ingefära
  • 1 krm salt
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl, rågsikt eller grahamsmjöl
  • 1 dl havregryn
Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader. Ställ ut 12 muffinsformar på en plåt. Skala och mosa bananerna. Blanda olja, honung och ägg i en bunke. Häll i mosad banan, bakpulver, vaniljsocker, kanel, kardemumma, ingefära och salt. Blanda väl. rör ned mjölk, mjöl och havregryn till en smet. Fördela i muffinsformarna, garnera med hallon eller andra är. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. 

.

Ur Indien i mitt svenska kök

Författare: Malin Mendel

Förlag: Norstedts