
Ingredienser:
12 muffins
- 3 väldigt mogna bananer
- 3/4 dl rapsolja
- 2 msk honung
- 2 ägg
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk kardemumma
- ½ tsk ingefära
- 1 krm salt
- 1 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl, rågsikt eller grahamsmjöl
- 1 dl havregryn
Muffins med indiska kryddor
RECEPT
I Sverige använder vi traditionellt indiska kryddor i bullar och pepparkakor. De passar även mycket bra i bananmuffins.
Ingredienser:
12 muffins
- 3 väldigt mogna bananer
- 3/4 dl rapsolja
- 2 msk honung
- 2 ägg
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk kardemumma
- ½ tsk ingefära
- 1 krm salt
- 1 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl, rågsikt eller grahamsmjöl
- 1 dl havregryn
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader. Ställ ut 12 muffinsformar på en plåt. Skala och mosa bananerna. Blanda olja, honung och ägg i en bunke. Häll i mosad banan, bakpulver, vaniljsocker, kanel, kardemumma, ingefära och salt. Blanda väl. rör ned mjölk, mjöl och havregryn till en smet. Fördela i muffinsformarna, garnera med hallon eller andra är. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.
.