
Ingredienser:
6 portioner
- 800 g nöt- eller blandfärs
- 1 ägg
- 100 g fetaost
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk sambal oelek eller chilikrydda
- 1 msk ajvar relish (finns färdig på burk)
- 1/2 dl färsk persilja, finhackad
- 50 g smör att steka i
- 2 dl vispgrädde
- 1–2 msk ajvar relish
- 1–2 msk färsk persilja, finhackad
- salt och peppar
Köttfärsbiffar med ajvar och fetaost
RECEPT
Lättlagade biffar i färgglad sås för sockerkänsliga eller personer med diabetes.
Ingredienser:
6 portioner
- 800 g nöt- eller blandfärs
- 1 ägg
- 100 g fetaost
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk sambal oelek eller chilikrydda
- 1 msk ajvar relish (finns färdig på burk)
- 1/2 dl färsk persilja, finhackad
- 50 g smör att steka i
- 2 dl vispgrädde
- 1–2 msk ajvar relish
- 1–2 msk färsk persilja, finhackad
- salt och peppar
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser till färsen i en bunke och forma biffar, runda eller avlånga.
- Stek på medelvärme i rikligt med smör tills biffarna fått fin färg, minst 10 minuter.
- Häll i grädden och en rejäl klick ajvar i pannan med biffarna, rör om och låt såsen koka ihop lite. Smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt persiljan precis före servering.
Ur Sockerfria Kokboken 111 enkla och läckra recept
Författare: Bitten Jonsson & Pia Nordström
Foto: Eva Hildén Smith
Förlag: Bladh by Bladh
Recept utan dolt socker av sjuksköterskan Bitten Jonsson och journalisten Pia Nordström. Boken är speciellt utformad för personer som är sockerkänsliga eller har diabetes.