Köttfärsbiffar med ajvar och fetaost i stekpanna
Ingredienser:

6 portioner

  • 800 g nöt- eller blandfärs
  • 1 ägg
  • 100 g fetaost
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk sambal oelek eller chilikrydda
  • 1 msk ajvar relish (finns färdig på burk)
  • 1/2 dl färsk persilja, finhackad
  • 50 g smör att steka i
  • 2 dl vispgrädde
  • 1–2 msk ajvar relish
  • 1–2 msk färsk persilja, finhackad
  • salt och peppar

Köttfärsbiffar med ajvar och fetaost

RECEPT

Lättlagade biffar i färgglad sås för sockerkänsliga eller personer med diabetes.

Ingredienser:

6 portioner

  • 800 g nöt- eller blandfärs
  • 1 ägg
  • 100 g fetaost
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk sambal oelek eller chilikrydda
  • 1 msk ajvar relish (finns färdig på burk)
  • 1/2 dl färsk persilja, finhackad
  • 50 g smör att steka i
  • 2 dl vispgrädde
  • 1–2 msk ajvar relish
  • 1–2 msk färsk persilja, finhackad
  • salt och peppar
Gör så här:
  1. Blanda alla ingredienser till färsen i en bunke och forma biffar, runda eller avlånga.
  2. Stek på medelvärme i rikligt med smör tills biffarna fått fin färg, minst 10 minuter.
  3. Häll i grädden och en rejäl klick ajvar i pannan med biffarna, rör om och låt såsen koka ihop lite. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tillsätt persiljan precis före servering.

Ur Sockerfria Kokboken 111 enkla och läckra recept

Författare: Bitten Jonsson & Pia Nordström

Foto: Eva Hildén Smith

Förlag: Bladh by Bladh

Recept utan dolt socker av sjuksköterskan Bitten Jonsson och journalisten Pia Nordström. Boken är speciellt utformad för personer som är sockerkänsliga eller har diabetes.