Ingredienser:
  • 500 g jordgubbar
  • 250 g mascarpone
  • ½ tsk lagrad balsamvinäger eller crema di balsamico
  • 1 msk amaretto + extra till servering
  • Kryddsocker
  • ½ kanelstång
  • 6 svartpepparkorn
  • ¾ dl strösocker
  • rivet skal av 1/4 citron

Jordgubbar med kryddig mascarpone

RECEPT

De marinerade jordgubbarna får en spännande smak av kanel, svartpeppar, amaretto och lagrad balsamvinäger.

Ingredienser:
  • 500 g jordgubbar
  • 250 g mascarpone
  • ½ tsk lagrad balsamvinäger eller crema di balsamico
  • 1 msk amaretto + extra till servering
  • Kryddsocker
  • ½ kanelstång
  • 6 svartpepparkorn
  • ¾ dl strösocker
  • rivet skal av 1/4 citron
Gör så här:
  1. Börja med kryddsockret: Dela kanelstången i bitar. Stöt alla ingredienser i en mortel till ett fint pulver.
  2. Ansa jordgubbarna och dela dem på mitten. Lägg jordgubbarna i en skål och strö över hälften av kryddsockret.
  3. Blanda försiktigt och låt dra 10–15 minuter.Blanda mascarponen med resten av kryddsockret, balsamvinägern och amaretton.
  4. Lägg upp krämen i fyra glas, fördela jordgubbarna över och droppa över lite extra amaretto.

UR ÄLSKADE MEDELHAVSMAT 

Författare: Caroline Hofberg

Förlag: Norstedts