Ingredienser:
- 500 g jordgubbar
- 250 g mascarpone
- ½ tsk lagrad balsamvinäger eller crema di balsamico
- 1 msk amaretto + extra till servering
- Kryddsocker
- ½ kanelstång
- 6 svartpepparkorn
- ¾ dl strösocker
- rivet skal av 1/4 citron
Jordgubbar med kryddig mascarpone
RECEPT
De marinerade jordgubbarna får en spännande smak av kanel, svartpeppar, amaretto och lagrad balsamvinäger.
Ingredienser:
- 500 g jordgubbar
- 250 g mascarpone
- ½ tsk lagrad balsamvinäger eller crema di balsamico
- 1 msk amaretto + extra till servering
- Kryddsocker
- ½ kanelstång
- 6 svartpepparkorn
- ¾ dl strösocker
- rivet skal av 1/4 citron
Gör så här:
- Börja med kryddsockret: Dela kanelstången i bitar. Stöt alla ingredienser i en mortel till ett fint pulver.
- Ansa jordgubbarna och dela dem på mitten. Lägg jordgubbarna i en skål och strö över hälften av kryddsockret.
- Blanda försiktigt och låt dra 10–15 minuter.Blanda mascarponen med resten av kryddsockret, balsamvinägern och amaretton.
- Lägg upp krämen i fyra glas, fördela jordgubbarna över och droppa över lite extra amaretto.
UR ÄLSKADE MEDELHAVSMAT
Författare: Caroline Hofberg
Förlag: Norstedts