Ingredienser:
4 portioner
- 1 fänkål
- 1 rödlök
- 250 g cocktailtomater
- 1 burk strimlad, grillad paprika i olja, 200 g
- 1 burk stora vita bönor, 400 g
- 6 sardellfiléer
- 1–½ dl svarta oliver
- Till servering
- ca 200 g bresaola
- 3 msk olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- 2 tsk balsamvinäger, gärna lagrad flingsalt
- nymald peppar
- ca 50 g rucola
- 1 kruka basilika
- parmesanost i bit
Italiensk bönsallad med bresaola
RECEPT
Bresaola är italienskt nötkött som saltas och sedan lufttorkas och har en kraftigare smak än prosciutto, perfekt med denna smakrika sallad.
Ingredienser:
4 portioner
- 1 fänkål
- 1 rödlök
- 250 g cocktailtomater
- 1 burk strimlad, grillad paprika i olja, 200 g
- 1 burk stora vita bönor, 400 g
- 6 sardellfiléer
- 1–½ dl svarta oliver
- Till servering
- ca 200 g bresaola
- 3 msk olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- 2 tsk balsamvinäger, gärna lagrad flingsalt
- nymald peppar
- ca 50 g rucola
- 1 kruka basilika
- parmesanost i bit
Gör så här:
- Skiva fänkålen och löken tunt. Dela tomaterna. Låt paprikan rinna av. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skär sardellerna i små bitar.
- Blanda grönsaker, bönor, sardeller, oliver, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner rucola och basilikablad vid servering.
- Hyvla över rejält med parmesanost och servera med bresaola.