Ingredienser:

4 portioner

  • 1 fänkål
  • 1 rödlök
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 burk strimlad, grillad paprika i olja, 200 g
  • 1 burk stora vita bönor, 400 g
  • 6 sardellfiléer
  • 1–½ dl svarta oliver
  • Till servering
  • ca 200 g bresaola
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk balsamvinäger, gärna lagrad flingsalt
  • nymald peppar
  • ca 50 g rucola
  • 1 kruka basilika
  • parmesanost i bit

Italiensk bönsallad med bresaola

RECEPT

Bresaola är italienskt nötkött som saltas och sedan lufttorkas och har en kraftigare smak än prosciutto, perfekt med denna smakrika sallad.

Ingredienser:

4 portioner

  • 1 fänkål
  • 1 rödlök
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 burk strimlad, grillad paprika i olja, 200 g
  • 1 burk stora vita bönor, 400 g
  • 6 sardellfiléer
  • 1–½ dl svarta oliver
  • Till servering
  • ca 200 g bresaola
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk balsamvinäger, gärna lagrad flingsalt
  • nymald peppar
  • ca 50 g rucola
  • 1 kruka basilika
  • parmesanost i bit
Gör så här:
  1. Skiva fänkålen och löken tunt. Dela tomaterna. Låt paprikan rinna av. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skär sardellerna i små bitar.
  2. Blanda grönsaker, bönor, sardeller, oliver, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner rucola och basilikablad vid servering.
  4. Hyvla över rejält med parmesanost och servera med bresaola.

UR ÄLSKADE MEDELHAVSMAT