Ingredienser:
4 portioner
600 g urbenat kycklinglår.
Marinad:
- 1 ½ dl finhackad gul lök,
- 1 dl pressad citron,
- ½ tsk salt,
- ½ tsk nymalen svartpeppar,
- ½ påse saffran
Iranska kycklingspett
RECEPT
Det är bara början på hösten och grillen kan fortfarande användas. Varför inte lägga på några iranska kycklingspett på grillen innan vi får huka oss för ruskväder?
Ingredienser:
4 portioner
600 g urbenat kycklinglår.
Marinad:
- 1 ½ dl finhackad gul lök,
- 1 dl pressad citron,
- ½ tsk salt,
- ½ tsk nymalen svartpeppar,
- ½ påse saffran
Gör så här:
Skär kycklingen i avlånga bitar, cirka 2 centimeter tjocka. Blanda alla ingredienser till marinaden i en rymlig fryspåse. Lägg ner kycklingbitarna i marinaden, knyt påsen och låt det hela stå kallt över natten eller minst 3 timmar. Trä kycklingbitarna på spett. Grilla på hög direkt värme. Låt vila 5 minuter.
Servera med ris och picklade vitlökar.
Reds anm.: för lägre GI, använd råris och kanske lite goda grönsaker/baljväxter.
.