Ingredienser:
4 port.
Rödvinssky
- 1 schalottenlök
- 1 msk flytande margarin
- 2 msk koncentrerad kalvfond eller 1 oxbuljongtärning
- 2 dl rödvin
- 1 dl vatten
- 1 lagerblad
- maizenaredning
- salt & peppar
- 1 dl hackade färska örter
Oxfilé 500 g (4 skivor)
Ostronskivling 200 g
Till servering:
potatis- eller rotfruktsgratäng, kokta grönsaker och en fräsch sallad till.
Grillad oxfilé med örtkryddad rödvinssky och ostronskivling
RECEPT
Festlig huvudrätt som funkar vare sig man har nyårsstassen på eller ej. Servera med potatis- eller rotfruktsgratäng, kokta grönsaker och en fräsch sallad.
Ingredienser:
4 port.
Rödvinssky
- 1 schalottenlök
- 1 msk flytande margarin
- 2 msk koncentrerad kalvfond eller 1 oxbuljongtärning
- 2 dl rödvin
- 1 dl vatten
- 1 lagerblad
- maizenaredning
- salt & peppar
- 1 dl hackade färska örter
Oxfilé 500 g (4 skivor)
Ostronskivling 200 g
Till servering:
potatis- eller rotfruktsgratäng, kokta grönsaker och en fräsch sallad till.
Gör så här:
- Fräs den hackade löken i margarinet. Tillsätt kalvfond, rödvin, vatten och lagerblad. Låt koka i ca 10 min. red av skyn med lite maizena till simmig konsistens, smaka av med peppar och ev. salt. Blanda i de hackade örterna före servering.
- Skär ostronskivlingen i mindre bitar och stek den gyllenbrun i 1 msk flytande margarin, salta och peppra.
- Skär oxfilén i fyra skivor, salta, peppra och grilla eller stek köttet precis innan servering.
Ur "ALLA HJäRTANS RECEPT "
Författare: Örjan Klein och Cecilia Magnusson