Ingredienser:
Majonnäs
- 2 ekologiska ägg
- 3 dl rapsolja plus ev lite mer
- ½ tsk dijonsenap
- 1 tsk vinäger
- salt
12 ägghalvor
- 6 ekologiska ägg
- ½ tsk dijonsenap
- 1 msk finhackad gräslök
- 1 krm paprikapulver
- 1 krm cayennepeppar
- salt
- finhackad gräslök
Djävulsägg med hemslungad majonnäs
RECEPT
Ägg är för många en självklar ingrediens på påskbordet. Här är de toppade med hemslungad majonnäs men du gör som du vill. Kanske du slår till på kallrökt lax och pepparrot, räkor eller rena rama löjrommen!
Ingredienser:
Majonnäs
- 2 ekologiska ägg
- 3 dl rapsolja plus ev lite mer
- ½ tsk dijonsenap
- 1 tsk vinäger
- salt
12 ägghalvor
- 6 ekologiska ägg
- ½ tsk dijonsenap
- 1 msk finhackad gräslök
- 1 krm paprikapulver
- 1 krm cayennepeppar
- salt
- finhackad gräslök
Gör så här:
Majonnäs
- Knäck 2 ekologiska ägg i en smal mixerskål (litermått fungerar bra), tillsätt 3 dl rapsolja och mixa till krämig konsistens.
- Tillsätt eventuellt mer olja för en tjockare konsistens. Blanda sedan ned ½ tsk dijonsenap, 1 tsk vinäger och smaka av med salt.
12 ägghalvor
- Koka 6 ekologiska ägg i 12 minuter.
- Halvera dem och peta ur gulorna i en skål.
- Blanda äggulorna med majonnäsen, en ½ tsk dijonsenap, 1 msk finhackad gräslök, 1 krm paprikapulver, 1 krm cayennepeppar, salt och finhackad gräslök.
- Spritsa ut fyllningen över ägghalvorna och toppa med gräslök och cayennepeppar.
Ur "Jills mat efter säsong – klimatsmart lågkolhydratkost"
Författare/layout: Jill Wallentin
Förlag: Pagina Förlags