
Ingredienser:
8 portioner
- 1,2 kg högrev eller nötbog
- 1 msk salt
- 2 dl finhackad rödlök
- 2 dl tärnad grön paprika
- 1 msk finhackad röd chili
- 2 msk baconflott eller smör +
- 1 msk matolja
- 1 msk kumminfrön
- 1 dl milt paprikapulver
- 1 msk finhackad vitlök
- 1 msk tomatpuré
- 1 liter vatten
- 2 potatisar
- 2 msk pressad lime
- 1 tsk grön tabasco eller annan grön hot sauce
Chiligulasch
RECEPT
Den här grytan är en sammanslagning mellan amerikansk chili och ungersk gulasch. Det bästa av två världar förhoppningsvis. Kombinationen av vitlök, paprika och kummin gör gulascher så rika i smaken. Här en extra eldig version.
Ingredienser:
8 portioner
- 1,2 kg högrev eller nötbog
- 1 msk salt
- 2 dl finhackad rödlök
- 2 dl tärnad grön paprika
- 1 msk finhackad röd chili
- 2 msk baconflott eller smör +
- 1 msk matolja
- 1 msk kumminfrön
- 1 dl milt paprikapulver
- 1 msk finhackad vitlök
- 1 msk tomatpuré
- 1 liter vatten
- 2 potatisar
- 2 msk pressad lime
- 1 tsk grön tabasco eller annan grön hot sauce
Gör så här:
LAGA GÄRNA I FÖRVÄG, UTE ELLER INNE:
- Skär köttet i tärningar som är 1 ½ centimeter stora och salta dem. Låt gärna saltet dra in i köttet 15 minuter.
- Fräs rödlök, paprika och chili i baconfett och olja i en gryta eller wok tills löken blir genomskinlig.
- Lägg ner köttbitarna och bryn under omrörning (köttbitarna ska inte bli hårt brynta).
- Strö kumminen över köttet i grytan. Tillsätt paprikapulver, vitlök och tomatpuré. Låt alltsammans fräsa ett par minuter till.
- Häll på vattnet. Låt alltsammans sjuda under lock på svag värme 1 timme.
- Skala och tärna potatisarna och tillsätt i grytan. Låt sjuda utan lock cirka 15 minuter tills potatisen blivit mjuk. Smaka av.
- Servera direkt från grytan, gärna i varma djupa tallrikar.
Vill du prova ett recept till ur boken?
Här är ett på Döner kebab