glass på tallrik med bär
Ingredienser:

4 portioner

  • en fryst banan i skivor
  • 1 dl kall havregrynsgröt
  • 2 dl valfria frysta bär
  • ½ tsk malen kardemumma
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk honung. 

Återvinnarglass på gröt, banan och bär⁠

RECEPT

Har du gröt som blivit över och brunprickiga bananer? Använd det till glass!

Ingredienser:

4 portioner

  • en fryst banan i skivor
  • 1 dl kall havregrynsgröt
  • 2 dl valfria frysta bär
  • ½ tsk malen kardemumma
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk honung. 
Gör så här:

Mixa ihop allt till en slät glass och garnera med lite extra bär om du vill!

Ur Mitt indiska liv

Författare: Malin Mendel

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Förlag: Norstedts 2020