Träffa andra som lever med diabetes

Tre kvinnor står med kaffe

Livet är inte alltid lätt men det blir lättare tillsammans! Det kan kännas tryggt att veta att du inte är ensam i din situation, det finns många andra som upplever liknande saker som du gör.

Hur du upplever och hanterar din diabetes beror till stor del på när i livet du får den, hur sjukdomen utvecklas och omgivningens bemötande. Att komma till insikt om sin diabetes kan vara en omtumlande upplevelse. Även anhöriga står inför utmaningar som kan föra med sig stress och oro.

En gemenskap med andra i liknande situation ger ofta styrka, kunskap och ett givande erfarenhetsutbyte. Du är inte ensam. Vi erbjuder alltid spännande kurser och föreläsningar ledda av experter inom de aktuella områdena, utöver detta har vi även intressegrupper och nätverk där möjlighet ges att träffa andra och dela erfarenheter.

Våra intressegrupper

I en intressegrupp samlas man kring ett gemensamt intresse utan formell ledare, så ofta som gruppen kommer överens om. Vill du vara med i en nuvarande grupp eller starta en ny, kontakta oss på 08-654 00 40 eller info@diabetesstockholm.se

Lika men olika

Vi är ett gäng medlemmar som regelbundet träffas. Just nu är det digitalt. Vi pratar om livet med typ 2-diabetes. Högt och lågt. Välkommen!

SSDF informatör

Teknikintresserad

Är du intresserad av teknik och diabetes? Vi träffas och diskuterar det senaste inom tekniska hjälpmedel, nya lösningar och ny teknik.

Dator och mobil med texten diabetes

Mitt i livet med typ 1-diabetes

Är du ny med typ 1-diabetes eller har levet med sjukdomen länge. Deltagarna i denna grupp är mellan 25-50 år och vill träffas och prata livet med diabetes, stötta och lära av varandra.

grupp diskuterar

Föräldragrupp

Har du ett barn eller en ungdom med typ 1 diabetes och vill få tips, stöd och pepp är du välkommen att vara med i vår föräldragrupp.

Familj promenerar